Heenreis/aankomst – concert Justin Timberlake in GelreDome

Rob BakkerCases Leave a Comment

Vanaf 14:00 uur op Goede vrijdag 18 april zijn wij gestart met het verwijzen van bezoekers naar de parkeerplaatsen. Daarvoor konden de vroegkomers op GelreDome parkeren. De populairste parkeerlocatie werd om 17:00 uur gesloten en alleen toegankelijk voor degene die vooraf een parkeerkaart hadden gekocht die garantie geeft op een parkeerplek op het terrein. De overige zijn naar de externe parkeerplaatsen verwezen middels de tekstkarren, borden en instructies op de parkeerkaart.

Dit was een zware domper op een tot dan perfect lopende instroom.

De parkeerplaatsen stonden bomvol. Behalve Kronenburg. Wat opvallend is te noemen omdat deze vaak populair is onder de slimme concertgangers van GelreDome. Gratis parkeren..

De toestroom vanuit het noorden verliep alles behalve goed. Het belang van een juiste bewegwijzering bleek maar weer essentieel te zijn. Een externe partij verzuimde instructies op te volgen vanuit de verkeerscentrale van GelreDome. Hierdoor werden bezoekers 40 minuten lang naar een volle parkeerplaats gestuurd. Dit had grote gevolgen en veroorzaakte een lange file via Arnhem Noord naar GelreDome door het stadscentrum van Arnhem. Dit was een zware domper op een tot dan perfect lopende instroom.

De capaciteit was goed ingeschat, dit omdat we de laatste stroom makkelijk in Kronenburg hadden kunnen zetten. Echter hebben we de laatkomers op GelreDome geparkeerd om nog meer vertraging te voorkomen. Van Kronenburg naar GelreDome is 10 minuten lopen.

Het concert was top, een groot feest voor alle bezoekers. Veel complimenten voor geluid, horeca voorzieningen, toiletten en gastvrijheid van de stewards. Voor de meeste maakte deze zaken een vertraagde instroom weer een beetje goed. Al blijven de meeste woest over het missen van de eerste 30 minuten van het concert.

Mijn vreugdedansje heb ik niet gedaan…

Na een korte bezinning en adempauze maken wij ons op voor de grote terugreis. Hekken, borden, afzetlint wordt verwijderd. Tientallen pylonen en hekken gaan op retour naar de loods. 65% van de verkeersregelaars schrijven zich uit en gaan huiswaarts.

Duimen dat er geen aanrijdingen plaatsvinden door enthousiaste weggebruikers die nog vol zijn van het evenement, koppie erbij mensen!

Mijn vreugdedansje heb ik niet gedaan, hopelijk wel een voor de terugreis. Maar dat wordt sowieso dan een heel kleintje…

Foto’s door Gerard van Bree.

Over de auteur

Rob Bakker

Facebook

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.