Nationale OV-kaart toeristen maakt Nederland ‘gastvrijbereikbaar’

Jeroen BeelenGastvrij Bereikbaar 1 Comment

Wellicht heeft u het bericht vorige week ook gelezen of gehoord. Staatssecretaris Sharon Dijksma heeft aangekondigd dat de nationale OV-kaart voor toeristen eraan komt. En nog wel dit jaar!

Dit is uiteraard fantastisch nieuws voor de buitenlandse bezoeker. Deze wordt op dit moment geconfronteerd met een niet te begrijpen OV-systeem. Niet alleen hoe en waar je aan kaartjes komt, maar ook het overstappen tussen verschillende vervoerders is niet uit te leggen aan de buitenlandse bezoeker. Maar het is ook goed nieuws voor toeristisch Nederland.

De eerste stappen om te komen tot een nationale OV-kaart voor toeristen zijn gezet door het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) en hun lobby kan rekenenen op positieve reacties in de Tweede Kamer. Deze OV-kaart past overigens prima in de nieuwe strategie van het NBTC om Nederland te promoten als HollandCity. De afstanden binnen Nederland zijn vergelijkbaar met het reizen binnen een metropool als Los Angeles en het NBTC focust met HollandCity dan ook op het benadrukken van de geringe afstanden tussen alle bezienswaardigheden in Nederland.

HollandCity brengt verschillende bestemmingen binnen Nederland met elkaar in verbinding met een soort metrolijnen.

Schermafbeelding 2016-02-08 om 09.55.31

Bereikbaarheid is dus niet alleen voor afzonderlijke leisurelocaties en evenementenorganisatoren, maar ook op landelijk niveau een strategisch aandachtspunt. De nationale OV-kaart voor toeristen draagt niet alleen bij aan de gastvrije bereikbaarheid van onze bezienswaardigheden, maar ook aan de wens om de bezoekersstroom te spreiden in tijd en ruimte. Jos Vranken liet tijdens de recent gehouden Dag van de Citymarketing in Leiden de kans dan ook niet onbenut om alle aanwezige aan te sporen mee te lobbyen voor de komst van deze belangrijke OV-kaart voor toeristisch Nederland.

Over de auteur

Jeroen Beelen

Twitter

innovatieve destinatiemarketeer | toerisme, leisure & cultuur sector | blogger | reiziger | lid Team Gastvrij Bereikbaar

Comments 1

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.