Terugreis – concert Justin Timberlake in GelreDome

Rob BakkerCases Leave a Comment

“Justin has left the building!” Nu de rest van de 34.881 bezoekers nog. Mensen massa’s verlaten het pand na het fantastische concert. De bussen staan klaar. De VRI’s op scherp en klaar voor “meer groen”.  De verkeersregelaars trachten de ongeduldige weggebruiker te begeleiden en dat vergt veel energie. 3200 auto’s willen allemaal tegelijk naar huis. Daarbij kwamen nog de verkeersstromen van de Rijnhal, Winkelcentrum Kronenburg, Ohra, Burgers’Zoo en de Rijkerswoerdse plassen en niet te vergeten de overige weggebruikers op het drukke wegennet rondom Arnhem. Wat een mensen, wat een auto’s! Totaal meer dan 8000 auto’s!

Waar wij bang voor waren gebeurde.

De mensenmassa’s bij de shuttles zijn enorm. De stations- en andere shuttles rijden niet soepel bij de ingang van het shuttleperron. Er blijkt een auto 50 cm op de rijbaan te staan waardoor de bussen op dat punt niet kunnen kruisen. De flow is er uit. Inkomende bussen krijgen we niet in een beweging op het terrein. Waar wij bang voor waren gebeurde. Een bus rijdt op volle snelheid op de persoonswagen en staat muurvast op de inrit van het shuttleperron. Hoe kan dit over het hoofd zijn gezien en waarom is deze auto niet opgevallen tijden het concert? Waarom is de sleepauto niet opgeroepen tijdens het concert. Dan was de auto weg geweest.

De sleepwagen moet de auto zo snel mogelijk wegslepen. Bussen rijden in een slakkengang langs de aanrijding, mensen raken ongeduldig bij het shuttleperron. Gaat iedereen de trein halen is de grote vraag? Inmiddels staat 70% van de uitrijcapaciteit geblokkeerd met een zwaar beschadigde auto, de sleepwagen en een boze eigenaar van de wagen.

De laatste auto’s rijden 1.20 uur na afloop van het concert het terrein af.

Als klap op de vuurpijl rijden er 2 gelede harmonicabussen de verkeerde baan binnen en rijden er diverse shuttlebussen door onbekende reden door het rood. De verkeersstromen raken daardoor ontregeld.

De laatste auto’s rijden 1.20 uur na afloop concert van het terrein af, 25 minuten langer dan normaal. Het was een hele zware bevalling. Ze zeggen dat je “zo goed bent als je laatste optreden”, Justin heeft het goed gedaan, helaas was dit een zwarte dag voor GelreDome en de mobiliteit rondom dit evenement, helaas veroorzaakt door derden en overmacht.

De voorbereidingen kunnen nog zo goed zijn, maar dan ben je er nog lang niet.

Over de auteur

Rob Bakker

Facebook

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.