Heenreis – concert Justin Timberlake in GeldreDome

Rob BakkerCases Leave a Comment

Vrijdag 18 april staat GelreDome voor een uitdaging. Meer dan 35.000 fans van Justin Timberlake komen naar GelreDome en deze moeten allemaal op tijd binnen zijn. Voor de meeste autobezitters is dat navigeren naar Batavierenweg 25. Laat ik mijn berekeningen er op los dan verwacht ik 8.288 auto’s. Echter kunnen wij deze auto’s niet allemaal op het terrein parkeren bij GelreDome. De grote uitdaging is minimaal 6.000 auto’s elders te parkeren.

Via de toegangskaartverkoper ontvangen wij postcodes waar de kaarten zijn gekocht. Dit is voor ons bijzonder handig, zodat we kunnen inschatten welke toevoerwegen het drukste zijn. Al is dit nagenoeg vooraf te voorspellen. Zoveel keuze in wegen richting het ‘oosten’ zijn er niet. De heenreis is dan ook voor zowel de bezoekers, als voor ons van groot belang. Een goed verloop van de heenreis stemt de bezoeker positief en daar doen wij het voor. Immers is de show dan ook goed en smaakt het biertje ook beter, dan kan de avond eigenlijk al niet meer stuk.

Ik hoop dat ik tussen 20:00 uur en 20:15 uur mijn vreugdedansje kan maken…

Hoe krijg je dan die massa’s mensen in GelreDome, voordat de artiest op het podium staat? Dat doen we door vooraf de bezoekers te informeren met juiste informatie. Middels de website, Twitter en Facebook en via onze partner Onlineticket.nl kan iedereen de juiste informatie lezen om af te reizen naar GelreDome.

Wij bieden tevens de keuze vooraf een parkeerkaart te kopen. Bij elke parkeerkaart komt informatie over de reis naar Arnhem. Vertrek op tijd is de belangrijkste boodschap naast de bezoekers over te halen om met het openbaar vervoer te gaan. Daarna is de boodschap voor auto gebruikers: volg de borden!

15 op afstand bestuurbare tekstkarren, 97 tijdelijke statische bewegwijzeringsborden, diverse regelscenario’s van Rijkswaterstaat, 120 verkeersregelaars, 34 shuttlebussen, 15 OV bussen, 6 parkeerplaatsen en een goede bemanning van onze eigen verkeerscentrale moet de heenreis van nerveuze fans van Justin Timberlake op Goede vrijdag 18 april 2014 in goede banen leiden.

Duimen dat alle snelwegen vrijblijven van opstoppingen, langdurige files en ongelukken uitblijven. Ik hoop dat ik tussen 20:00 uur en 20:15 uur mijn vreugdedansje kan maken. Als ik op de buitencamera’s lege wegen rondom GelreDome zie, dan is de heenreis geslaagd!

Vanuit mijn functie als facilitair manager bij GelreDome zet ik me, met mijn team, in voor het gastvrij ontvangen van gasten van GelreDome. Dit gaat verder dan het alleen openen van de voordeur op de avond van een event.
In een reeks blogposts rond het concert van Justin Timberlake, neem ik u mee in de inspanningen die wij doen voor, tijdens en na een concert of event. Veel van deze zaken zijn voor de gast onzichtbaar, maar dragen op een wezenlijke manier bij aan het plezier van de gast en de bereikbaarheid van de locatie.

Over de auteur

Rob Bakker

Facebook

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.