Project ARA – extra impuls aan gastvrijheid

Jeroen BeelenGastvrij Bereikbaar Leave a Comment

ARA – Arnhem Regio Ambassadeur

In 2013 heeft HORA (Hotel Overleg Regio Arnhem) het plan opgevat om de gastvrijheid in de regio Arnhem een extra impuls te geven.

Tijdens een ronde tafel gesprek met diverse partners kwam duidelijk naar voren dat de Regio enorm veel te bieden heeft voor zowel de zakelijk als de leisure toerist. Bijna te veel om op te noemen.

De samenhang tussen alles wat de regio te bieden heeft wordt gevormd door o.a. de gemeenten in de regio en natuurlijk het RBT. Echter de kennis van veel frontline- medewerkers, juist degenen die ter plaatse in contact komt met die toerist is niet altijd even optimaal. Dan gaat het vaak om praktische zaken zoals; vervoersmogelijkheden, attracties, hotels, restaurants, evenementen etc. Onderzoek wees uit dat de informatie die verstrekt wordt heel vaak voortkomt uit persoonlijke ervaring.

Inmiddels heeft het Project ARA vorm gekregen en de doelstelling is:
* Het vergroten van de gastvrije houding en de toeristische en zakelijk-toeristische kennis bij taxichauffeurs, buschauffeurs en gidsen in de Regio Arnhem, om zo het gastheerschap van de regio uit te dragen en te komen tot een vorm van cross-selling tussen middenstand, attracties, evenementen en horeca in de regio Arnhem en het stimuleren van meerdaags- en herhaal bezoek. Het middel om dat te realiseren is het aanbieden van een e-learning module en certificering voor taxichauffeurs, buschauffeurs en gidsen in de Regio Arnhem. Daarbij wordt de kennis onderhouden d.m.v. E-mail nieuwsbrieven naar de gecertificeerden over ontwikkelingen en komende evenementen”

Inmiddels is de samenwerking tussen de volgende instanties in gang gezet.

Taxi- en Bus ondernemingen en Gidsen organisaties
Regionaal Bureau voor Toerisme -KAN
Hotel Overleg Regio Arnhem
City Center Arnhem
St. Binnenstad Arnhem
Gemeente Arnhem
Koninklijk Horeca Nederland
Ondernemers Kontact Arnhem
Topattracties in Arnhem
Organisatoren van Evenementen in de regio

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan met name het opzetten van de E-learning module en de financiering van het project, waarbij ook de Stadsregio Arnhem Nijmegen betrokken is.

De HORA hotels, Attracties, Breng/Connexxion en de Gemeente hebben zich al aangemeld om de medewerkers de training te laten volgen.

De certificering en invulling van de gastvrijheidscursus zal mede gebeuren onder toeziend oog van ROC Rijn IJssel.

 

 

Over de auteur

Jeroen Beelen

Twitter

innovatieve destinatiemarketeer | toerisme, leisure & cultuur sector | blogger | reiziger | lid Team Gastvrij Bereikbaar

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.