‘De reis van de klant’ in Hong Kong: een inspirerend voorbeeld

Jeroen BeelenCases, Gastvrij Bereikbaar, Travellers' Journey Leave a Comment

In een recent artikel op Business Insider las ik dit artikel over hoe Hong Kong omgaat met gastvrijheid. Dit keer in relatie tot bezoekers die gebruik maken van de luchthaven (en dat is een niet onaanzienlijk deel van hun gasten).

Hong Kong biedt sinds kort de mogelijkheid tot ‘in-town check ins’ voor vluchten.
Praktisch betekent dit dat gasten die bv. ’s om 11u uitchecken uit hun hotel, maar pas ’s avonds vliegen, ’s ochtend hun koffer kunnen afgeven op een van de twee stations van de metro die naar het vliegveld gaat. Zij geven daarbij niet alleen hun koffer af, maar checken ook al in (en krijgen ook een boardingpass). Vervolgens wordt hun bagage keurig naar de luchthaven verscheept en zien zij deze pas weer, wanneer ze landen op hun bestemming.

Dit is niet alleen bijzonder klantvriendelijk, het geeft gasten ook de mogelijk om die laatste uren optimaal (= zonder gesleep met bagage) van de stad te genieten. Of het nu om leisure (laatste dagje shoppen) of zakelijke gasten (zakelijke bijeenkomst) gaat.

Een mooi voorbeeld van gastvrijheid die focust op de ‘reis van de klant’.

Lees meer over deze nieuwe service op de site van Business Insider: http://www.businessinsider.com/hong-kong-solves-airport-problem-2014-8

Over de auteur

Jeroen Beelen

Twitter

innovatieve destinatiemarketeer | toerisme, leisure & cultuur sector | blogger | reiziger | lid Team Gastvrij Bereikbaar

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.