Gastvrijheid en Mobiliteit in gesprek over ‘reis van de gast’ tijdens NCGB17

Jeroen BeelenAlgemeen, Gastvrij Bereikbaar Leave a Comment

Op 23 januari spraken de gastvrijheidssector en de mobiliteitssector elkaar tijdens het 1e Nationaal Congres Gastvrij Bereikbaar (NCGB17) in Spant! in Bussum. Onderwerp van gesprek was ‘de reis van de gast’. Bereikbaarheid is een wezenlijk onderdeel van gastvrijheid, doch de heen- en terugreis worden vaak vergeten als onderdeel van de ‘customer journey’. Doel van het congres was kennis te delen over hoe je als gastheer/gastvrouw van een locatie of evenement de ‘reis van je gast’ kunt verbeteren.

Het programma bestond uit plenaire sprekers en parallelle sprekers. Hieronder vindt u de presentaties van de verschillende sprekers. Presentaties zijn alleen voor eigen gebruik!

Plenaire sprekers

Jos Vranken, directeur van NBTC Holland Marketing sprak over HollandCity en het belang van bereikbaarheid en spreiding. (PDF)

Boudewijn Bokdam, projectmanager van Amsterdam Marketing sprak over de inspanningen en successen  m.b.t. de bereikbaarheid van Amsterdam en de regio (o.a. door het branden van buslijnen en het samenwerken met vervoerders in een ‘Travelcard’). (PDF)

Jeffrey Benning, locatie consultant Google Maps van Localyse, introduceerde een nieuwe dienstverlening ‘Google MapsIndoors’ waarmee locaties en evenementen hun gasten helpen met een multi-modaal reisadvies (van deur-tot-deur) en een combinatie van outdoor en indoor navigatie (dus de gast wordt ook in het gebouw, stadion of festivalcomplex wegwijs gemaakt). (link)

Aernout van Heusden, VP Business Development EMEA van CivicConnect, vertelde over de mogelijkheden van big data voor de informatievoorziening en reisinformatie aan bezoekers. (PDF en 2 video’s AR Demo App en Demo Explore App)

Parallelsessie sprekers

Astrid Zwegers, verkeerskundige van de gemeente ’s Hertogenbosch vertelde over het Themajaar Jheronimus Bosch en de inspanningen van de gemeente samen met partners om de bereikbaarheid van de stad op een duurzame manier te verbeteren. (PDF)

Johan Kaspers, lid van Team Gastvrij Bereikbaar, bracht een presentatie over de Travellers’ Journey: een tool waarmee locaties en evenementen de bereikbaarheid van hun gastvrijheid in beeld kunnen brengen. (PDF)

Erwin Akkerman, projectmanager bij RBT-KAN, deelde informatie over Project ARA, waarmee de regio Arnhem Nijmegen heeft ingezet op het opleiden van front-office medewerkers om hun gasten te informeren en waarbij bereikbaarheid ook een onderdeel van die opleiding is. (PDF en video)

Erik van Dijk, directeur van Stichting KMVK, vertelde over Green Key en hoe duurzame bereikbaarheid onderdeel is van de classificatie. (PDF)

Mick Walvisch, oprichter van Tripkey, hield een presentatie over de oprichting en de mogelijkheden van Tripkey: dé OV-kaart voor buitenlandse bezoekers aan Nederland. (PDF)

Niek van der Sprong, producent van de Hanzedagen, vertelde over de samenwerking van de Hanzedagen 2017 met Talking Traffic en de inspanningen om de Hanzedagen bereikbaar te houden. (PDF)

Lid worden van het kennisplatform

Was u aanwezig bij het NCGB17 en wilt u op de hoogte blijven van verdere ontwikkelingen m.b.t. ‘Gastvrij Bereikbaar’, vraag dan via deze link een gratis lidmaatschap aan. U blijft dan op de hoogte van cases uit binnen en buitenland en u kunt via het forum kennis delen met collega’s.

Foto’s van het congres

Over de auteur

Jeroen Beelen

Twitter

innovatieve destinatiemarketeer | toerisme, leisure & cultuur sector | blogger | reiziger | lid Team Gastvrij Bereikbaar

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.