Eerste ARA regio-ambassadeurs ontvangen certificaat

Jeroen BeelenGastvrij Bereikbaar Leave a Comment

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het NH Rijhotel in Arnhem, zijn de eerste 4 regio-ambassadeurs gehuldigd. Zij ontvingen een officieel certificaat uit handen van de Arnhemse wethouder Toerisme, mevrouw Ine van Burgsteden. Daarmee werden zij beloond voor het met goed gevolg doorlopen van de e-learningmodules die sinds kort te vinden zijn op de speciale Project ARA-website.

De e-learningmodules zijn, voor dit moment, gericht op het verbeteren van de kennis van iedereen die in de regio Arnhem-Nijmegen optreedt als gastheer of gastvrouw. Project ARA (Actieve Regio Ambassadeur) is er op gericht om kennis over zowel het toeristische aanbod in de regio als de bereikbaarheid ervan te verbeteren. De e-learningmodules zijn dan ook niet alleen gericht op medewerkers van bv. hotels, maar ook op de vervoerssector (bus- en taxichauffeurs).

“Gastvrije bereikbaarheid is een cruciaal onderdeel van regiomarketing”.

Enkele van de gecertificeerden lieten weten veel aan de e-learningmodules te hebben gehad. Ondank dat enkele van hen in de stad of de directe omgeving wonen en de stad goed kennen, brachten de modules praktische nieuwe kennis. Vooral de module voor Market Garden werd genoemd als uiterst leerzaam. Vooral nuttig vonden zij ook de aandacht die werd besteed aan de bereikbaarheid van de regio en de manier waarop je daarover actief een klant kunt informeren.

“Het is veel gastvrijer als je een gast zelf informeert over hoe ze een locatie kunnen bereiken en welke vervoersmogelijkheden, routes en reistijden de beste zijn om er te komen, dan dat je iemand alleen maar naar een app verwijst”.

Ook gaven ze aan het gevoel te hebben dat de modules leidden tot beter kennis van wat collega’s te bieden hebben, meer direct contact met collega ondernemers en daardoor meer samenwerking in de regio.

Bekijk hieronder de video’s met de speech van wethouder van Burgsteden en de uitreiking van de certificaten.
In de ca. 6 weken dat de e-learningmodules beschikbaar zijn, zijn er bijna 200 certificaten behaald. Binnen afzienbare tijd zullen extra modules beschikbaar komen, o.a. voor Nijmegen.

Project ARA is een initiatief van RBT KAN, HotelsArnhem.nl, BRENG en SLIM, die samenwerken om een positieve beleving en een gastvrij gevoel over te dragen aan gasten die de regio Arnhem bezoeken.

Voor meer info over Project ARA kijk op de website.

Foto bij artikel: 
De gecertificeerden vlnr: Babette Mastenbroek (Holiday Inn Express Arnhem), Irene Folman (Bilderberg Hotel Klein Zwitserland), Samantha Kommerkamp (Bilderberg Hotel Wolfheze), Angela Eikelboom (Bilderberg Hotel De Buunderkamp), Marlies Dicker (Burgers’ Zoo).

Over de auteur

Jeroen Beelen

Twitter

innovatieve destinatiemarketeer | toerisme, leisure & cultuur sector | blogger | reiziger | lid Team Gastvrij Bereikbaar

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.