Burgers’ Zoo: duurzaam, ook in bereikbaarheid

Jeroen BeelenCases Leave a Comment

Alex van Hoof, directeur van Koninklijke Burgers’ Zoo, staat zelf nooit in de file naar zijn werk. Hij woont immers op het terrein van het dierenpark. Toch heeft hij zeker oog voor het verbeteren van de duurzame bereikbaarheid van het park.

Hij is als ambassadeur van ‘Gastvrij Bereikbaar’ een voorloper als het gaat om het bedenken en implementeren van oplossingen die zorgen voor een duurzame verbetering in de ‘reis van de klant’ en de bereikbaarheid van zijn locatie.

Voorloper op het gebied van duurzame bereikbaarheid

Spits mijden

Duurzaamheid toont zich in het gastvrij bereikbaar maken van Burgers’ Zoo. Oftewel, het voorkomen dat gasten van de dierenpark onnodig aansluiten in files in de omgeving.

 ‘Vroege Vogels’ die voor een congres naar de dierentuin komen, kunnen voor de file uitrijden. Zo is er de mogelijkheid om de bijeenkomst ’s ochtend vroeg te starten met een ontbijtbuffet, daarbij kan men al wat werken (er is een wifi verbinding) en als ze daar zin in hebben vóór het congres start te genieten van een ontwakende dierenpark.

Daarnaast wordt zakelijke groepen de mogelijkheid geboden om de spits te mijden aan het einde van de dag, door nog even een hapje te eten tijdens een borrel op één van de unieke locaties of tijdens een uitgebreid dinerbuffet.

Dit betekent dat de gast wellicht iets later in de auto stapt, maar dit wel doet met een gevulde maag en zonder achteraan in een file aan te sluiten.

Vervoer

Elektrische auto’s zijn de toekomst en Burgers’ Zoo vindt het belangrijk mee te gaan met de tijd. Daarom is er op het parkeerterrein een oplaadpunt te vinden voor elektrische auto’s.

Tevens is Burgers’ Zoo zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf het station rijdt ieder kwartier een elektrische trolleybus rechtstreeks naar het park toe.

Duurzaam op alle terreinen

Naast duurzame bereikbaarheid werken wij ook aan andere duurzame oplossingen.

Biologische producten

Burgers’ Zoo beidt zoveel mogelijk verantwoorde producten aan, aan haar gasten. Voorbeelden daarvan zijn Peeze koffie, gemaakt van biologische koffiebonen met een Max Havelaar Fairtrade keurmerk. Ook staat er biologisch rundvlees en biologische vruchtensappen op het menu. Voor de inkoop van vis volgen wij de MSC Viswijzer.

Warmteopslag

Burgers’ Zoo is bezig om op het gebied van energie gebruik te maken van warmteopslag. In de zomer wordt het koele grondwater gebruikt om gebouwen te koelen. Het opgewarmde water wordt vervolgens in de bodem opgeslagen, totdat het in de winter gebruikt kan worden om gebouwen te verwarmen. Deze techniek biedt besparingen van 95% op koeling en 40 tot 50% op verwarming.

Trotse eigenaar Gouden Green Key

Sinds 2004 zijn wij de trotse bezitter van een gouden gradatie in Green Key. Dit betekent dat wij voldoen aan 29 verplichte ‘groene’ normen en nog eens 32 optionele.

Zo wordt er onder andere 100% groene elektra gebruikt en worden er bij de kranen en wc’s waterbesparende maatregelen genomen.

Over de auteur

Jeroen Beelen

Twitter

innovatieve destinatiemarketeer | toerisme, leisure & cultuur sector | blogger | reiziger | lid Team Gastvrij Bereikbaar

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.